Schoolprojecten

TechMies biedt scholen projecten op maat aan zoals techniekworkshops in de klas, kant en klare leskisten, gastlessen of een BreinSteinpakket. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Techniekworkshops in de klas

Vindt u het als school ook belangrijk dat leerlingen leren werken met hun handen? Technische inzichten ontwikkelen? Nieuwe vaardigheden opdoen met gereedschappen? Kennis vergaren over techniekprincipes zoals bijvoorbeeld: stroomkringen, luchtdrukprincipes, hefboomwerking, aandrijvingen en nog meer?

“Voor leerzame en gave techniekworkshops moet je bij TechMies zijn. “

Proef of gastlessen

_MG_0198-v2 copy

Ook dat is mogelijk! Voor een proefles rekenen we € 175,00. Voor een kijkje in de keuken van techniek moet je bij TechMies zijn.

De proef of gastles is ook prima te integreren in een projectweek, themadag of als afsluiting voor een schoolvakantie. De gastles moet ruim van tevoren worden aangevraagd.

 

Leskisten

Leskisten worden compleet in kist aangeleverd met alle benodigde onderdelen voor één hele groep en een werkbeschrijving om gelijk te kunnen starten.

Scharen, lijm, nietmachines, plakstiften etc. worden niet meegeleverd.

Een les duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

 

 

 

BreinSteinpakket

_MG_0223-v2 copyLaat kinderen op een uitdagende manier kennis maken met wetenschap en techniek in de ruimste zin van het woord. Laat ze verwonderen, nadenken en op zoek te gaan naar een verklaring. Daag kinderen uit in onderzoekend leren.

Het BreinSteinpakket wordt compleet aangeleverd in leskisten. De leskisten bevatten allerlei proefjes die uitgevoerd worden in de klas.
Ontdek bijvoorbeeld met de klas hoe een Belgische raket werkt of doe de rozijnentango.

De kisten zijn voorzien van een werkbeschrijving en benodigde materialen om meteen te starten.

Opening Project
Om het project te openen ontvangt de school een videoboodschap die voor aanvang van het project getoond wordt in de klassen. Hierin spreekt de professor de klas toe op het digibord. De school kan er zelf voor kiezen, afhankelijk van de duur van het project, hoeveel proefjes per week worden uitgevoerd. Alle groepen doen dezelfde proef per keer.

BreinStein brievenbusprof brein logo
Na de proef gaat elke klas op zoek naar een verklaring en doet de bedachte oplossing in de BreinStein brievenbus. De antwoorden worden door een jury bekeken en daaruit wordt een groepswinnaar gekozen. De groep die het beste/meest originele of goed onderbouwde antwoord heeft, is voor de desbetreffende proef de winnaar.

Zodra er een groepswinnaar bekend is, komt er de volgende dag post van de professor met de mededeling dat deze groep gewonnen heeft (deze groep krijgt een aardigheidje).

Afsluiting Project
Om het project af te sluiten is er ook nog een videoboodschap waarin de professor de kinderen bedankt voor hun inzet en goede oplossingen.

De proefjes duren ongeveer 15 minuten per keer, maar dit kan natuurlijk ook gekoppeld worden aan andere lessen zoals een schrijfles, spellingles of een onderzoeksopdracht.

De lessen behandelen de meest uiteenlopende thema’s zoals deze zijn beschreven in de kerndoelen.

 

_MG_0220-v2 copy

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een bericht naar: techmies@gmail.com