Wat is TechMies

Ik ben Micha en het liefste wat ik doe is bezig zijn met techniek. Daarnaast ben ik vader van een zoon en een dochter. Ik werk vanaf 2007 parttime op een basisschool in Amstelveen. Al van jongs af aan heeft techniek mijn interesse. Ik was dan ook al vroeg met hamers en zagen in de weer. Later groeide dit uit tot het in elkaar solderen van luidsprekers en het bouwen van radio-ontvangers.

In 2010 ben ik op school technieklessen gaan geven omdat ik merkte dat er op school weinig tijd aan techniek werd besteed. Dit bleek een enorm succes. Sinds 2014 ben ik mijn eigen bedrijf TechMies gestart en geef ik technieklessen en workshops aan verschillende scholen in Amsterdam en omstreken. Steeds meer scholen weten inmiddels TechMies te vinden.

Mijn droom is om elk kind al vroeg in contact te brengen met wetenschap en techniek .

Visie TechMies

Kinderen moeten de ruimte krijgen om creatief met wetenschap en techniek te zijn. Ouderwets ambachtelijk werk krijgt een nieuw hip jasje. Kinderen mogen weer meer aan de slag met hun handen. TechMies vindt het belangrijk dat kinderen in een pedagogisch klimaat veilig leren omgaan met gereedschappen en meer ruimtelijk inzicht ontwikkelen, terwijl ze actief bezig zijn om hun eigen werkstuk te maken. Door samen bezig te zijn leren de kinderen communiceren, samenwerken, om te gaan met ‘knelpunten’ maar natuurlijk ook leren trots zijn op hun eigen eindproduct. Ieder kind kan bij Techmies terecht.

Wil je meer weten over TechMies, schroom niet en neem gerust contact op.

Technische groet,

Micha